Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty czerwonej jest smaczna i bardzo łatwa do zrobienia.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 3

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 3

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 3
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć solą, wymieszać. Gdy kapusta puści sok, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Marchewkę obrać i razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Śmietanę wymieszać z miodem, musztardą i oliwą. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać śmietanę, przyprawić do smaku szczyptą gałki muszkatołowej, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.