pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czerwona kapusta wymieszana z majonezem i oliwą

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

 

  • kapusta czerwona 0,7 kg
  • sól do smaku
  • cukier brązowy do smaku
  • majonez 2 łyżki
  • oliwa extra vergine 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Kapustę czerwoną szatkujemy ręcznie lub z pomocą robota. Solimy i posypujemy cukrem. Mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut, aby puściła soki (w międzyczasie parę razy kapustę mieszamy). Zebrane soki wylewamy (kapusta powinna być sucha). Majonez łączę z oliwą. Dokładnie mieszam na jednolitą masę. Dodaję ją do suchej kapusty. Mieszam i gotowe. Surówkę podajemy od razu, aby nie zdążyły pojawić się kolejne soki z kapusty. Smacznego.
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki dopasowane do robota kuchenngo w którym będziemy ją szatkować
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Kwałki kapusty szatkujemy z użyciem robota lub ręcznie
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Poszatkowaną kapustę przyprawiamy solą i posypujemy cukrem
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Majonez mieszamy z oliwą tworząc sos którym polejemy kapustę

Tagi:

kapusta