bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem małosolnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i smaczna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem ogórków małosolnych, stanowi doskonały dodatek do obiadu.

Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem małosolnym

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem małosolnym

 

  • pół główki kapusty czerwonej
  • 4 ogórki małosolne
  • 1 cebula cukrowa
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek szczypioru
  • 3-4 łyżki oleju lnianego
  • sól, pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem małosolnym
Umytą kapustę i ogórki małosolne na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki i szczypiorek płuczemy, osuszmy i drobno siekamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, surówkę podajemy schłodzoną.