motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną

Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną
Kapustę oczyszczamy i siekamy. Poszatkowaną kapustę solimy, wygniatamy i odstawiamy na 15 minut, aby zmiękła. W tym czasie obieramy marchew i jabłko, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Przeciśnięty czosnek łączymy ze śmietaną. Do kapusty dodajemy przygotowane jabłko i marchewkę. Dodajemy śmietanę z czosnkiem i mieszamy.
Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną
Etap 1 Pokrojoną kapustę solimy, odciskamy i odstawiamy
Surówka z czerwonej kapusty ze śmietaną
Etap 2 Marchew i jabłko ścieramy. Dodajemy do kapusty i łączymy ze śmietaną z czosnkiem.