iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z czerwonej kapusty iwy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z czerwonej kapusty obiadowa

Surówka z czerwonej kapusty iwy

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty iwy

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty iwy
Kapustę obieramy z wierzchnich liści . Następnie kroimy ją na 4 części. Ścieramy na tarce warzywnej duże oczka. Można także bardzo drobno pokroić nożem Solimy i ugniatamy ręką . Zostawiamy n a ok 20 min . Następnie kropimy cytryną ,ugniatamy mieszamy i zostawiamy jeszcze na kilka minut . Gdy kapusta łądnie zmięknie jest gotowa .Dodajemy śmietanę majonez do smaku ok 1łyżka mieszamy . Doprawiamy pieprzem świeżo mielonym do smaku . Podajemy

Tagi:

kapusta