Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Surówka z kapusty z sosem jogurtowo miętowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty młodej białej w sosie jogurtowo miętowym, idealna na gorące dni do obiadu, polecam.

Surówka z kapusty z sosem jogurtowo miętowym

Składniki:

Surówka z kapusty z sosem jogurtowo miętowym

 

  • Kapusta biała młoda– 10 liści
  • Jogurt naturalny – 100 ml
  • Cukier szczypta
  • Sól – szczypta
  • Mięta świeża posiekana – 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z sosem jogurtowo miętowym
Liście kapusty białej młodej oczyścić, opłukać, osączyć z wody. Jogurt naturalny należy wymieszać z opłukanymi i posiekanymi listkami mięty.

Liście kapusty pokroić cienko, wsypać je do miski, posypać solą, cukrem i polać sosem jogurtowo miętowym, od razy wymieszać.

Najlepiej smakuje dobrze schłodzona.