pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Surówka z czerwonej kapusty z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

surówka z czerwonej kapusty z sosem majonezowo-balsamicznym

Surówka z czerwonej kapusty z sosem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z sosem

 

  • kapusta czerwona ½
  • majonez 2 łyżki
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z sosem
Wybieramy młodą kapustę czerwoną, aby nie było zbyt łykowata. Kroimy ją po połowie. Następnie szatkujemy ostrym nożem - podobnie jak na bigos. Poszatkowaną kapustę posypujemy cukrem. Majonez mieszamy z octem balsamicznym. Tak przygotowany sos dodajemy do kapusty. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Surówka gotowa. Smacznego.
Surówka z czerwonej kapusty z sosem
Czerwoną kapustę szatkujemy jak na bigos
Surówka z czerwonej kapusty z sosem
Majonez mieszamy z dodanym octem balsamicznym
Surówka z czerwonej kapusty z sosem
Tak przygotowany sos majonezowy dodajemy do kapusty

Tagi:

kapusta