-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ostatnie sztuki kalarepki z działki wykorzystałam do surówki dodając to co miałam pod ręką czyli marchewkę, ogórka małosolnego, szczypiorek i jogurt naturalny. Spontanicznie przygotowana surówka, a bardzo smaczna.

Surówka z kalarepy

Składniki:

Surówka z kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy
Kalarepę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchewkę obrać ze skórki i również zetrzeć na tej samej tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Ogórki małosolne pokroić na cztery, a następnie w plasterki.

Szczypiorek umyć i pokroić. Wszystkie składniki surówki połączyć w misce.

Dodać jogurt naturalny . Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. 

Tagi:

warzywa