Sposób przygotowania:
Potrawka ryżowa z warzywami (danie dla maluszka)ETAP 1:
Warzywa myjemy. Cukinię obieramy. Papryki, cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy 3-5 minut w nieosolonym wrzątku.
ETAP 2:
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Szklimy cebulę. Dodajemy czosnek i smażymy chwilę, uważając, aby nie zbrązowiał.
ETAP 3:
Dodajemy pozostałe warzywa oprócz pomidorków. Dodajemy przyprawy i bulion. Podgrzewamy, aż warzywa zrobią się miękkie.
Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy na patelnię z resztą warzyw. Smażymy jeszcze 2-3 minuty.
ETAP 4:
Warzywa łączymy z ryżem. Gotowe!