alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Surówka z dyni z fasolą i groszkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kolorowa surówka z dyni z

Surówka z dyni z fasolą i groszkiem

Składniki:

Surówka z dyni z fasolą i groszkiem

 

  • dynia kawałek około 200 g
  • groszek konserwowy 2 łyżki
  • fasola czerwona z puszki 2 łyżki
  • cebula czerwona 0,5 szt
  • zielona pietruszka krojona 1 łyżka
  • oliwa z oliwek do polania
  • sok z cytryny do skropienia

Sposób przygotowania:

Surówka z dyni z fasolą i groszkiem
Dynię obrać z skórki i oczyścić z nasion oraz miąższu. Następnie zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ułożyć na półmisku polać oliwą z oliwek , skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Na dyni rozłożyć dokładnie odsączony z zalewy groszek i fasolkę oraz pokrojoną w cienkie piórka cebulę i posypać natką pietruszki.