gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Surówka z buraków i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowaną surówkę z buraków i białej kapusty podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - ma fajny smak.

Surówka z buraków i kapusty

Składniki:

Surówka z buraków i kapusty

 

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 1 duży burak czerwony
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z buraków i kapusty

ETAP 1:

Surówka z buraków i kapusty
Młodą kapustę kroimy i przekładamy do miski.

Burak gotujemy do miękkości (w łupinie) i studzimy. Młodą kapustę kroimy i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Surówka z buraków i kapusty
Buraka obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty.

Buraka obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.

Tagi:

buraki kapusta