jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1744]

Surówka z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Taka jaką lubię – chrupiąca, szybka w przygotowaniu, pełna witamin i pyszna. Zamiast oliwy można przygotować ją z majonezem.

Surówka z kalarepką

Składniki:

Surówka z kalarepką

SKŁADNIKI:

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepką
Kalarepkę oraz jabłko cienko obieramy. Tak przygotowane warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy je.

Do utartych produktów dokładamy oliwę z oliwek (2-3 łyżki). Całość mieszamy i doprawiamy do smaku (pieprz, cukier).

Surówkę mieszamy delikatnie. Gotową porcjujemy na miseczki i podajemy.