Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kalarepki i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Surówkę z kalarepki i marchewki podawać do mięsnego dania

Surówka z kalarepki i marchewki

Składniki:

Surówka z kalarepki i marchewki

 

  • 3 młode kalarepki
  • 2 marchewki,
  • 1 łyżka siekanej natki z pietruszki,
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 3 łyżki śmietany,
  • sól,
  • pieprz,
  • cukier,
  • sok z cytryny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepki i marchewki
Śmietanę wymieszać z odrobiną soku z cytryny, szczyptą soli, cukru i pieprzu. Młode kalarepki i marchewki obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do miski, wlać śmietanę i dokładnie wymieszać, ewentualnie przyprawić do smaku. Surówkę przełożyć do salaterki, posypać posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.
Podawać do mięs na gorąco.