gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną surówkę podaję z daniami mięsnymi na obiad.

Surówka z kalarepy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy
Kalarepy obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki dokładnie myjemy, trzemy również na tarce (jedną zostawiamy do dekoracji) i dodajemy do kalarepy. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Majonez mieszamy z jogurtem w małej miseczce, następnie przekładamy do warzyw. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek i dekorujemy pokrojoną w plasterki rzodkiewkę.
Surówka z kalarepy
Kalarepy obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Surówka z kalarepy
Rzodkiewki dokładnie myjemy, trzemy również na tarce (jedną zostawiamy do dekoracji) i dodajemy do kalarepy.
Surówka z kalarepy
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy...
Surówka z kalarepy
Majonez mieszamy z jogurtem w małej miseczce, następnie przekładamy do warzyw.

Tagi:

kalarepa