Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Surówka z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Chrupiąca kalarepa z marchewką i czosnkowym sosem to smaczna surówka do obiadu. Mało kaloryczna, więc można jeść bez wyrzutów.

Surówka z kalarepy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy
Kalarepy obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Zasypać 1 łyżeczką soli i wymieszać. Odstawić na 15-20min. Kiedy kalarepa puści sok odcisnąć go i dodać startą marchewkę. Wymieszać. Do jogurtu wycisnąć czosnek i dodać świeżo mielony pieprz czarny. Dobrze rozetrzeć i wlać do surówki. Dodać posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić. Smacznego!
Surówka z kalarepy
Obrane kalarepy zetrzeć na tarce jarzynowej.
Surówka z kalarepy
Do odciśniętej kalarepy dodać startą marchewkę.
Surówka z kalarepy
Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i pieprz czarny.

Tagi:

kalarepa