Sposób przygotowania:
Surówka z kalarepy i pora
Kalarepę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Por płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do kalarepy. Szczypiorek również płuczemy, następnie drobno siekamy i przekładamy do kalarepy. Do warzyw dodajemy majonez, po czym przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, Tak przygotowana surówkę przekładamy na półmisek i dekorujemy kilkoma gałązkami szczypiorku.
![Surówka z kalarepy i pora Surówka z kalarepy i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-i-pora-222228.jpg)
![Surówka z kalarepy i pora Surówka z kalarepy i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-i-pora-222229.jpg)
![Surówka z kalarepy i pora Surówka z kalarepy i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-i-pora-222230.jpg)
![Surówka z kalarepy i pora Surówka z kalarepy i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepy-i-pora-222231.jpg)