Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z białej i czerwonej kapusty jest bardzo dobra. Często podaję ją jako dodatek do drugiego dania.

Surówka z kapusty

Składniki:

Surówka z kapusty

 

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty
Kapustę białą i czerwoną drobno posiekać, posolić, wymieszać. Odstawić na 15 minut po czym odcisnąć powstały sok.

Majonez dodać do musztardy, dodać sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Dodać do kapusty i ponownie wymieszać razem.

Powstałą surówkę podawać jako dodatek do drugiego dnia - jest bardzo smaczna.