bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 845]

Surówka z kapusty czerwonej z żurawiną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem suszonej żurawiny i gruszki jest bardzo smaczna i pasuje do każdego dania, polecam.

Surówka z kapusty czerwonej z żurawiną

Składniki:

Surówka z kapusty czerwonej z żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty czerwonej z żurawiną
Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy, żurawinę wsypujemy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na kilka minut, odcedzamy.

Marchewki i gruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół plastry.

Wszystkie składniki łączmy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy.