BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 886]

Surówka z kapusty czerwonej z porem i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo smaczną surówkę z kapusty czerwonej w połączeniu z porem i pysznym startym jabłkiem. Surówka zasmakowała moim bliskim.

Surówka z kapusty czerwonej z porem i jabłkiem

Składniki:

Surówka z kapusty czerwonej z porem i jabłkiem

 

  • kapusta czerwona 1/2 szt,
  • cukier 1 łyżka,
  • por 1 szt (tylko biała część),
  • jabłka 2,
  • sok z 1 cytryny,
  • oliwa 4 łyżki,
  • sól do smaku,
  • pieprz świeżo mielony do smaku,

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty czerwonej z porem i jabłkiem
Kapustę umyć, osuszyć a następnie poszatkować. Por tylko biała część pokroić w pół plastry. Obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać sok z cytryny, cukier, pieprz i sól a na samym końcu oliwę.

Ponownie wymieszać i zostawić na 20 minut w celu przegryzienia smaków.