Sposób przygotowania:
Kolorowa kapuściana surówka
Kapustę białą i czerwoną opłukać, osuszyć a następnie zetrzeć na tarce ( grube oczka).
Włożyć do miski dodać sól dokładnie wymieszać i odczekać około godziny.
Cebule obrać i drobniutko posiekać dodać do kapusty, dodać również sparzone wrzątkiem a następnie odsączone rodzynki, obrane pokrojone w drobną kostkę jabłko.
Dodać posiekaną pietruszkę zieloną oraz majonez i jogurt naturalny.
Całość dokładnie wymieszać doprawić do smaku pieprzem, solą oraz odrobiną cukru.
Udekorować rodzynkami oraz posiekaną pietruszką.
Włożyć do miski dodać sól dokładnie wymieszać i odczekać około godziny.
Cebule obrać i drobniutko posiekać dodać do kapusty, dodać również sparzone wrzątkiem a następnie odsączone rodzynki, obrane pokrojone w drobną kostkę jabłko.
Dodać posiekaną pietruszkę zieloną oraz majonez i jogurt naturalny.
Całość dokładnie wymieszać doprawić do smaku pieprzem, solą oraz odrobiną cukru.
Udekorować rodzynkami oraz posiekaną pietruszką.
gusia1000