Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 265]

Surówka z kapusty i ogórka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty białej poszatkowanej, połączonej z ogórkiem kiszonym oraz jabłkiem i szczypiorkiem.

Surówka z kapusty i ogórka

Składniki:

Surówka z kapusty i ogórka

 

  • Kapusta biała – 50 dag
  • Ogórek kiszony – 25 dag
  • Szczypiorek
  • Oliwa – 2 łyżki
  • Jabłka – 30 dag
  • Cukier
  • Sól ziołowa

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty i ogórka
Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować, usuwając głąb, posypać solą i odstawić na 30 minut. Jabłka opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

Ogórki kiszone opłukać, obrać cienko i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka i ogórki połączyć z kapustą, dodać posiekany opłukany szczypiorek oraz do smaku cukier i skropić oliwą, dobrze przemieszać razem.