szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Surówka z kapusty kiszonej z czerwoną cebulą i kolorowym pieprzem.

Surówka z kapusty kiszonej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej

 

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula czerwona
  • natka pietruszki
  • kolorowy pieprz
  • sól
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną płuczemy w wodzie i odciskamy jeśli jest zbyt kwaśna. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, polewamy olejem i doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną kroimy na drobno i przekłądamy do miski
Surówka z kapusty kiszonej
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce.
Surówka z kapusty kiszonej
Czerwoną cebulę obieramy i drobno kroimy
Surówka z kapusty kiszonej
Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.