kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1058]

Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną surówkę do obiadu. Przygotowana z dodatkiem słodkich mandarynek, papryczki chili, czerwonej cebuli, oliwy smakuje super. Polecam.

Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką

 

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 1 marchew
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
  • 1 mała puszka mandarynek
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką
Mandarynki przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno, przekładamy na cedzak. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce. Papryczkę myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kosteczkę.

Do miski przekładamy pokrojone składniki i dodajemy odsączone mandarynki, startą marchewkę i pozostałe składniki. Mieszamy. 
Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką
Odciśniętą z soku kapustę kiszoną kroimy na drobno.
Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką
Czerwona cebula i papryczka pokrojone w kosteczkę.
Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką
Umytą i obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.
Surówka z kapusty kiszonej z mandarynką, papryczką
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.