Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z czarną rzodkwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z kapusty pekińskiej z czarną rzodkwią i marchewką to bardzo smaczny dodatek do dania z mięsem.

Kapusta pekińska z czarną rzodkwią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska z czarną rzodkwią

 

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 średnia czarna rzodkiew
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1/2 łyżeczki przyprawy jarzynka
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • pieprz
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z czarną rzodkwią
Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Jabłko i rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać osączoną z zalewy kukurydzę, majonez wymieszany z jogurtem. Doprawić do smaku, wymieszać, przełożyć do salaterki i posypać szczypiorkiem. 
Kapusta pekińska z czarną rzodkwią
Kapustę pekińską umyć osuszyć i poszatkować
Kapusta pekińska z czarną rzodkwią
Przygotowane składniki surówki włożyć do miski
Kapusta pekińska z czarną rzodkwią
Dodać majonez wymieszany z jogurtem greckim
Kapusta pekińska z czarną rzodkwią
Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać