ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosta surówka z pekińskiej do obiadu

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • główka kapusty pekińskiej
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • sół
  • pieprz
  • mały słoiczek majonezu
  • 1/2 szkl wody
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki octu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Umyć kapustę, osączoną poszatkować drobno. Cebule obrać i pokroić w kosteczkę. Obrane i umyte marchewki zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Kapustę przełożyć do miseczki, dodać cebulę i marchewkę, wymieszać, po czym dodać sól i pieprz. Odstawić na około godzinę aby naszła przyprawami i nabrała miękkości. Przygotować zalewę: wodę zagotować, dodać ocet i cukier, wymieszać. zalewą polać kapustę, dokładnie wymieszać, następnie dodać majonez, wymieszac ponownie i wstawić na chwilę do lodówki.

Tagi:

kapusta