Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 909]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warzywa to obowiązkowy element obiadu. Taka surówka, z dodatkiem słodkich warzyw, pasuje np. do kurczaka.

Surówka z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1 nieduża kapusta pekińska
  • 2 małe marchewki
  • pół puszki kukurydzy
  • pół papryki żółtej
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską opłukujemy, osuszamy, kroimy dość drobno.

Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Paprykę myjemy, kroimy w kostkę.

Kukurydzę odsączamy z zalewy.

Majonez łączymy z solą i pieprzem.

Warzywa przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, mieszamy. Surówka najlepiej smakuje na świeżo.
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i papryki