Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki jest bardzo smacznym dodatkiem do drugiego dania. Dodatkowo bardzo łatwo się ją przygotowuje.

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki
Kapustę pekińską umyć i osuszyć. Drobno poszatkować. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w niewielką kostkę. Dodać do kapusty. Olej wymieszać z octem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Powstały sos wlać do surówki. Dokładnie wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut, aby smaki się przegryzły. Podawać jako dodatek do drugiego dania.