jagoda59

jagoda59

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z kapusty białej z daktylami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetna surówka do drugiego dania jak i do samodzielnego spożywania. W sezonie częstą taką surówkę przygotowuję.

Surówka z kapusty białej z daktylami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Surówka z kapusty białej z daktylami

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty białej z daktylami
Kapustę białą przekroić i wykroić głębia, poszatkować nożem dosyć drobno. Jabłko obrać i umyć ,zetrzeć na grubszej tarce. Daktyle pokroić drobniej w laski lub kostkę.

Kapustę poszatkowaną przełożyć do szklanej lub emaliowanej miseczki, dodać starte jabłko i daktyle. Skropić olejem rzepakowym i sokiem z cytryny. Wymieszać wszystko razem i podawać do drugiego dania z ziemniakami lub jako samodzielne danie.

Smacznego
Surówka z kapusty białej z daktylami
Kapustę białą obrać z wierzchnich liści i przekroić na pół, wykroć głębie
Surówka z kapusty białej z daktylami
kapustę oczyszczoną poszatkować nożem dosyć drobno
Surówka z kapusty białej z daktylami
Poszatkowaną przełożyć do mieseczki szklanej lu emaliowanej
Surówka z kapusty białej z daktylami
Jabłko obrać i umyć ,zetrzeć na grubszej tarce
Surówka z kapusty białej z daktylami
Daktyle pokroić drobno i dodać do kapusty, wymieszać i przyprawić .