WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 907]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosta surówka pasująca do wszystkich dań gorących. Szybko się ją robi, jest bardzo smaczna i zdrowa.

Surówka z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • kilka liści kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • pół dużego jabłka lub jedno małe
  • pół średniej cebuli
  • sól, pieprz
  • ok. 2 łyżki majonezu
  • sok z ok. 1/4 cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej

ETAP 1:

Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać, jabłko obrać i pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić.

Wszystkie składniki wrzucić do miski. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Podawać z dowolnym mięsem, pyzami lub plackami. Jeśli ktoś woli lżejszą wersję zamiast majonezu można dodać oliwę.

Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej z marhcewką i jabłkiem podczas przygotowania