jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 472]

Surówka z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki, kalarepki. Czyli tego co na działce teraz urosło.

Surówka z kapustą pekińską Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Surówka z kapustą pekińską

 

  • Kapusta pekińska 1/4 szt.
  • kalarepki 2 szt.
  • marchewki 2 szt.
  • jabłka 2 szt.
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Surówka z kapustą pekińską
Kapustę pekińską obrać z wierzchnich liści i opłukać, poszatkować cieniutko. Marchewki i kalarepki obrać i opłukać zetrzeć na grubszej tarce.

Jabłka orać i opłukać, też zetrzeć na tarce. Przełożyć składniki do miseczki, skropić sokiem z cytryny, posolić i przyprawić pieprzem.

Wlać oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, wymieszać i podawać do drugiego dania.

Ja podałam do ryby z ziemniakami.
Surówka z kapustą pekińską
Marchewkę obrać i opłukać, następnie zatrzeć na tarce grubszej
Surówka z kapustą pekińską
Kalarepkę też obrać ze skórki i opłukać, zetrzeć na tarce
Surówka z kapustą pekińską
Do miseczki włożyć kalarepkę ,marchewkę i pokrojoną kapustę pekińską
Surówka z kapustą pekińską
jabłka zetrzeć na grubszej tarce wcześniej obrane
Surówka z kapustą pekińską
Wlać oliwy lub oleju, posolić i przyprawić pieprzem