Sposób przygotowania:
Surówka z białej kapusty i brzoskwiń
1. Kapustę poszatkowałam posoliłam, ugniotłam i zostawiłam, żeby zmiękła - około 30 minut.
2. Brzoskwinie odsączyłam z syropu i pokroiłam w drobną kosteczkę.
3. Jabłko umyłam, wycięłam gniazdo nasienne i starłam na tarce oo grubych oczkach.
4. Cebulę obrała i posiekałam.
5. Wszystkie składniki połączyłam w miseczce, doprawiłam solą, pieprzem skropiłam sokiem z cytryny.
6. Majonez wymieszałam z jogurtem i połączyłam z surówka.
7. Przed podaniem posypałam posiekana natka pietruszki.
2. Brzoskwinie odsączyłam z syropu i pokroiłam w drobną kosteczkę.
3. Jabłko umyłam, wycięłam gniazdo nasienne i starłam na tarce oo grubych oczkach.
4. Cebulę obrała i posiekałam.
5. Wszystkie składniki połączyłam w miseczce, doprawiłam solą, pieprzem skropiłam sokiem z cytryny.
6. Majonez wymieszałam z jogurtem i połączyłam z surówka.
7. Przed podaniem posypałam posiekana natka pietruszki.