haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Surówka z białej kapusty i brzoskwiń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepisów na surówki nigdy dosyć. Ciągle poszukuję nowych smaków, a czasem po prostu eksperymentuję z tego co mam w lodówce. Czasem jest pyszne, a czasem jak mój mężczyzna to określa, jest "OK", czyli jadalne ;). Ta surówka należy do tych pierwszych.

Surówka z białej kapusty i brzoskwiń Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z białej kapusty i brzoskwiń

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty i brzoskwiń
1. Kapustę poszatkowałam posoliłam, ugniotłam i zostawiłam, żeby zmiękła - około 30 minut.

2. Brzoskwinie odsączyłam z syropu i pokroiłam w drobną kosteczkę.

3. Jabłko umyłam, wycięłam gniazdo nasienne i starłam na tarce oo grubych oczkach.

4. Cebulę obrała i posiekałam.

5. Wszystkie składniki połączyłam w miseczce, doprawiłam solą, pieprzem skropiłam sokiem z cytryny.

6. Majonez wymieszałam z jogurtem i połączyłam z surówka.

7. Przed podaniem posypałam posiekana natka pietruszki.
Surówka z białej kapusty i brzoskwiń
Poszatkowaną kapustę posoliłam i zostawiłam na pół godziny.
Surówka z białej kapusty i brzoskwiń
Brzoskwinie odsaczyłam z syropu i pokroiłam.
Surówka z białej kapusty i brzoskwiń
Jabłko starłam na tarce, a cebule posiekałam.
Surówka z białej kapusty i brzoskwiń
Wszystkie składniki połączyłam i doprawiłam.