nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka i zdrowa surówka do obiadu.

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki 4

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki 4

 

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchewka
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • szczypiorek
  • 1/2 op. sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki 4
1. Kapustę kroimy, wrzucamy do miski. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na dużych oczkach tarki, dodajemy do kapusty razem z kukurydzą. Cebulę i szczypiorek (umyty i otrzepany z wody) drobno siekamy i dodajemy do całości. Wszystko łączymy dokładnie z sosem sałatkowym.