Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonymETAP 1:
Liście kapusty pekińskiej umyć i osuszyć. Wyciąć białe łodygi a resztę drobno poszatkować i wrzucić do miski. Ogórka obrać, przekroić na ćwiartki a następnie każdą ćwiartkę pokroić w cienkie plasterki, dodać do kapusty.
Koperek posiekać i dodać do warzyw. Skropić warzywa sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać sos czosnkowy i majonez i dokładnie wszystko wymieszać. Podawać jako surówkę do obiadu np. z kotletem schabowym, mielonym czy innym mięsem.
![Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkiem-zielonym-524539.jpg)
![Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkiem-zielonym-524540.jpg)
![Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkiem-zielonym-524541.jpg)
![Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkiem-zielonym-524542.jpg)