WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka na bazie kapusty pekińskiej i zielonego ogórka z dodatkiem posiekanego koperku i przypraw, wymieszana z sosem czosnkowym i majonezem.

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym

 

  • 3-4 liście kapusty pekińskiej
  • 1 duży ogórek gruntowy lub 0,5 ogórka szklarniowego
  • koperek
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu czosnkowego
  • 1 łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym

ETAP 1:

Liście kapusty pekińskiej umyć i osuszyć. Wyciąć białe łodygi a resztę drobno poszatkować i wrzucić do miski. Ogórka obrać, przekroić na ćwiartki a następnie każdą ćwiartkę pokroić w cienkie plasterki, dodać do kapusty.

Koperek posiekać i dodać do warzyw. Skropić warzywa sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.

Dodać sos czosnkowy i majonez i dokładnie wszystko wymieszać. Podawać jako surówkę do obiadu np. z kotletem schabowym, mielonym czy innym mięsem.

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym
Surówka z kapusty i ogórka po wymieszaniu w misce
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym
Posiekany koperek i przyprawy dodane do warzyw
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym
Pokrojone ogórki i kapusta przyprawione solą, pieprzem i sokiem z cytryny
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym
Poszatkowana kapusta pekińska wrzucona do miski

Tagi:

surówka