WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1265]

Surówka z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i szybka do zrobienia surówka z porem, kapustą pekińską i jabłkiem, zaprawiona sosem czosnkowym i majonezem.

Surówka z porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z porem

 

  • duże liście kapusty pekińskiej
  • kawałek pora
  • jabłka
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • łyżeczka sosu czosnkowego
  • łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z porem

ETAP 1:

Liście kapusty pekińskiej umyć i osuszyć, wykroić białe łodygi, a resztę drobno pokroić i wrzucić do miski. Pora umyć, osuszyć i pokroić w półplasterki i wrzucić do kapusty pekińskiej.

Jabłko obrać, wykroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać do reszty warzyw. Przyprawić wszystko solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać sos czosnkowy i majonez i dokładnie wymieszać.

Podawać jako surówkę do obiadu.

Surówka z porem
warzywa wymieszane z przyprawami i sosami
Surówka z porem
Sos czosnkowy i majonez dodane do przyprawionych warzyw
Surówka z porem
Starte jabłka dodane do pora i kapusty pekińskiej
Surówka z porem
Pokrojony w półplasterki por dodany do kapusty pekińskiej