WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1465]

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, łatwa i prosta ale bardzo smaczna surówka z trzech składników: kapusty pekińskiej, papryki czerwonej i cebuli.

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

 

  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • 1/4 papryki czerwonej
  • kawałek cebuli
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • 1 płaska łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

ETAP 1:

Liście kapusty pekińskiej umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wyciąć twarde białe łodygi a resztę liści drobno poszatkować i wrzucić do miski.

Paprykę umyć, osuszyć, wyciąć ćwiartkę i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do kapusty. Cebulę obrać, kawałek odkroić i pokroić w drobną kostkę. Dodać do warzyw.

Doprawić wszystko do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Podawać jako dodatek do obiadu.

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki
Przyprawy oraz majonez dodane do pokrojonych warzyw
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki
Pokrojona cebula dodana do papryki i kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki
Starta papryka dodana do kapusty pekińskiej