luna76

luna76

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniały dodatek do niedzielnego obiadu. Lekki i bardzo smaczny, do tego łądnie komponuje się na talerzu. Polecam .

Surówka z kapusty pekińskiej  z papryką

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

 

  • 1 głowka kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone papryki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 2-3 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką
Kapustę oczyszczam z wierzchnich liści i szatkuję. Z papryki usuwam gniazda nasienne i kroję w większą kostkę. Wszystko przekładam do salaterki, doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam i odstawiam w chłodne miejsce. Olej, cukier, sok z cytryny i musztardę mieszam dokładnie. dresing powinien być słodko-kwaśny. Dresingiem polewam surówkę tuz przed podaniem.