motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę kroimy, solimy, wyciskamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie skrapiamy ją sokiem z świeżo wyciśniętej cytryny. Umyte papryczki obieramy i kroimy. Obraną cebulę kroimy w piórka. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do kapusty razem z oliwą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Podajemy 15 minut po przygotowaniu.

Tagi:

kapusta