Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Surówka z pekińską, papryką i nie tylko

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka z kapusty pekińskiej z papryka, ogórkiem, marchewka, cebulą i jabłkiem. Świetna do mięs.

Surówka z pekińską, papryką i nie tylko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z pekińską, papryką i nie tylko

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińską, papryką i nie tylko
Odrzucić zewnętrzne liście kapusty, pozostałe przepłukać i osuszyć. Paprykę i ogórka pozbawić gniazda nasiennego, umyć i osuszyć. Kapustę drobno poszatkować, posypać solą i odstawić na 15 minut. Odlać sok. Poszatkowaną kapustę połączyć z drobno pokrojoną papryką. Dodać startą na większych oczkach marchew. Cebule posiekać w cienkie piórka, obranego ogórka pokroić na mniejsze kawałki i połączyć z pozostałymi składnikami. Dodać obrane ze skórki i starte jabłko. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać oliwę, pieprz, sok z cytryny, ocet jabłkowy i cukier do smaku.
Surówka z pekińską, papryką i nie tylko
Odrzucić zewnętrzne liście kapusty, pozostałe przepłukać i osuszyć. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, umyć i osuszyć.
Surówka z pekińską, papryką i nie tylko
Poszatkowaną kapustę połączyć z drobno pokrojoną papryką.
Surówka z pekińską, papryką i nie tylko
Do skladników dodać startą na większych oczkach marchew.
Surówka z pekińską, papryką i nie tylko
Cebule posiekać w cienkie piórka, obranego ogórka pokroić na mniejsze kawałki i połączyć z pozostałymi składnikami. Dodać obrane ze skórki i starte jabłko.