Sposób przygotowania:
Surówka z pekińską, papryką i nie tylko
Odrzucić zewnętrzne liście kapusty, pozostałe przepłukać i osuszyć. Paprykę i ogórka pozbawić gniazda nasiennego, umyć i osuszyć. Kapustę drobno poszatkować, posypać solą i odstawić na 15 minut. Odlać sok. Poszatkowaną kapustę połączyć z drobno pokrojoną papryką. Dodać startą na większych oczkach marchew. Cebule posiekać w cienkie piórka, obranego ogórka pokroić na mniejsze kawałki i połączyć z pozostałymi składnikami. Dodać obrane ze skórki i starte jabłko. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać oliwę, pieprz, sok z cytryny, ocet jabłkowy i cukier do smaku.
![Surówka z pekińską, papryką i nie tylko Surówka z pekińską, papryką i nie tylko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pekinska-papryka-i-nie-tylko-63686.jpg)
![Surówka z pekińską, papryką i nie tylko Surówka z pekińską, papryką i nie tylko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pekinska-papryka-i-nie-tylko-63687.jpg)
![Surówka z pekińską, papryką i nie tylko Surówka z pekińską, papryką i nie tylko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pekinska-papryka-i-nie-tylko-63688.jpg)
![Surówka z pekińską, papryką i nie tylko Surówka z pekińską, papryką i nie tylko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pekinska-papryka-i-nie-tylko-63689.jpg)
Justysia22
Sarenka
Dziękuję :)