Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem to pyszny dodatek do dań mięsnych jak i rybnych. Polecam.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem

 

  • około 400 g kapusty pekińskiej
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • oliwa
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem
Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski.

Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty i mieszamy.

Następnie dodajemy posiekany świeży koperek - mieszamy. Surówkę skrapiamy oliwą, doprawiamy do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem - mieszamy.

Odstawiamy na kwadrans i podajemy. 


Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem
kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem
następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem
następnie dodajemy posiekany świeży koperek
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperkiem
całość mieszamy, skrapiamy olwią i doprawiamy solą i pieprzem