Sposób przygotowania:
Kolorowe szaszłyki z ananasemETAP 1:
1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na 21 kawałków, oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 20 minut.
ETAP 2:
2. Każdy plaster ananasa pokroić na 3 kawałki, papryki umyć i pokroić na kwadraty. Czerwoną i żółtą paprykę pokroić na 14 kawałków a zieloną na 7.
ETAP 3:
3. Cebulę obrać i pokroić na 7 plastrów. Pieczarki dokładnie oczyścić i umyć.
ETAP 4:
4. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności: pieczarka, filet, żółta papryka, zielona papryka, ananas, filet, cebula, czerwona papryka, żółta papryka, ananas, filet, czerwona papryka, ananas, pieczarka.
ETAP 5:
5. Grillować na grillu ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Szaszłyki również można upiec w piekarniku.