bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Surówka z kapusty z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Moja rodzina bardzo lubi różne surówki, szczególnie z kapusty, tą surówkę często przyrządzam do obiadu jest smaczna i kolorowa.

Surówka z kapusty z kukurydzą

Składniki:

Surówka z kapusty z kukurydzą

 

  • Pół główki białe kapusty
  • Puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jabłko
  • Kawałek pora
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • Sok z cytryny
  • Sól, pieprz
  • Cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z kukurydzą
Kapustę oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora kroimy w pół plastry, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy, natkę pietruszki drobno siekamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt i majonez, doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.

Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.