Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czerwonych buraków ma bardzo ładny kolor i wybornie smakuje.

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 ugotowany burak czerwony
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 płaska łyżeczka przyprawy curry
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami
Kapustę pekińską drobno posiekać. Marchewkę i ugotowanego zimnego buraka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę curry, jogurt i dokładnie wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać od razu po przygotowaniu jako dodatek do dania z mięsem.
Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami
Kapustę pekińską umyć osuszyć i drobno posiekać
Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami
Marchew zetrzeć na tarce o dużych otworach
Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z kapustą
Surówka z kapusty pekińskiej z czerwonymi burakami
Dodać przyprawę curry jogurt i razem wymieszać