Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą
Kapustę bardzo drobno poszatkować, zalać gorącą wodą, ostudzić, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać. Kiszone ogórki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
![Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-wloskiej-z-kukurydza-152752.jpg)
![Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-wloskiej-z-kukurydza-152753.jpg)