Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty z ogórkiem
Kapustę pekińską drobno posiekać, marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki konserwowe również zetrzeć, paprykę posiekać w kosteczkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Składniki przełożyć do miski, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ok. 2 łyżki octu i oleju, odrobinę cukru i wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
![Surówka z kapusty z ogórkiem Surówka z kapusty z ogórkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-ogorkiem-143057.jpg)
![Surówka z kapusty z ogórkiem Surówka z kapusty z ogórkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-ogorkiem-143058.jpg)
MagdaMM