Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kapusty z ogórkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka surówka obiadowa z pekińskiej

Surówka z kapusty z ogórkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty z ogórkiem

 

  • ½ kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • mała cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • mała papryka czerwona
  • pieprz
  • ocet
  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z ogórkiem
Kapustę pekińską drobno posiekać, marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki konserwowe również zetrzeć, paprykę posiekać w kosteczkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Składniki przełożyć do miski, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ok. 2 łyżki octu i oleju, odrobinę cukru i wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
Surówka z kapusty z ogórkiem
Składniki pokroić, zetrzeć na tarce i wrzucić do miski.
Surówka z kapusty z ogórkiem
Do warzyw dodać ocet, cukier i olej, wymieszać.