dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Surówka z kapusty z nutą trufli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wykwintna wersja prostej kapuścianej surówki.

Surówka z kapusty z nutą trufli

Składniki:

Surówka z kapusty z nutą trufli

 

  • 15 dag kapusty kiszonej
  • pół niedużej kapusty pekińskiej
  • szczypta soli
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • 3 łyżki oliwy aromatyzowanej truflami

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z nutą trufli
Kapustę pekińską szatkujemy w bardzo cienkie paseczki, oprószamy sola i odstawiamy na 5min by zmiekła i puściła sok. Kapuste kiszoną siekamy nożem na mniejsze kawałki, dodajemy dokapusty pekińskiej. Nasiona słonecznika wsypujemy na sucha patelnie i podrzewamy aż zaczną ładnie pachniec i zrumienią się. Uprażonego słonecznika dodajemydo sałatki. Dodajemy też oliwę aromatyzowana truflami i wszystko mieszamy. 

Tagi:

kapusta