Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Surówka z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo zdrowa surówka. Sprawdza się doskonale jako dodatek do obiadu. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Surówka z kiszoną kapustą

Składniki:

Surówka z kiszoną kapustą

 

  • 20 dkg kiszonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 małe jabłko
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszoną kapustą

Etap 1

Surówka z kiszoną kapustą
Obrane i rozdrobnione jabłko marchewka i cebula dodane do kapusty.

Kapustę pokroić na krótsze kawałki, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłko i marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę, marchewkę i jabłko dodać do kapusty.

Etap 2

Surówka z kiszoną kapustą
Cukier olej i przyprawy dodane do surówki.

Dodać też do niej trochę soli i pieprzu, cukier i olej. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Podawać jako dodatek do obiadu.