Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

U nas surówka z kiszonej kapusty najczęściej przygotowywana jest do smażonej ryby, ale świetnie ona się sprawdza też jako dodatek do mięsa.

Surówka z kiszonej kapusty z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

 

  • 1 cebula
  • kucharek
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 30 dkg kapusty kiszonej
  • 1 łyżka cukru

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z papryką
Cebulkę pokroić w kostkę. Dodać oliwę, pieprz oraz przyprawę kucharek. Wymieszać. Odstawić na 10 minut do lodówki. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Dodać do cebulki. Kiszoną kapustę drobno posiekać. Dodać do reszty składników. Dodać cukier. Wszystkie składniki surówki wymieszać razem. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z kiszonej kapusty z papryką
Pokrojoną w kostkę cebulkę wymieszać z oliwą i przyprawami.
Surówka z kiszonej kapusty z papryką
Do cebulki dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
Surówka z kiszonej kapusty z papryką
Kapustę kiszoną drobno pokroić i odcisnąć z niej sok.
Surówka z kiszonej kapusty z papryką
Kapustę i cukier dodać do reszty składników.