Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówki są świetnym dodatkiem do potraw , obiadu.Bardzo lubimy surówki różne , a najbardziej z kiszonej kapusty.

Surówka z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka oliwy
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Bierzemy kapustkę odciskami z soku i kroimy w kostkę , przekładamy do miseczki.Dodajemy do niej pokrojoną w kostkę cebulkę , pieprzymy do smaku , skrapiamy oliwą i troszkę cukrzymy.Wszystko delikatnie razem mieszamy.Przekładamy na półmisek i podajemy do obiadu jako dodatek , najlepiej do ziemniaczków i mięska.
Surówka z kiszonej kapusty
kiszoną kapustę wyciskami z soku i kroimy w kostkę.
Surówka z kiszonej kapusty
do kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
Surówka z kiszonej kapusty
doprawiamy pieprzem, skrapiamy oliwą i cukrzymy.

Tagi:

kapusta