Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapustyKapusta
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-kiszonej-kapusty-588608.jpg)
Kiszoną kapustę odciskamy z soku i w razie potrzeby kroimy. Przekładamy do miski i dodajemy starte na grubej tarce jabłko.
Cebula
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-kiszonej-kapusty-588609.jpg)
Czerwoną cebulę kroimy bardzo drobno i dodajemy do kiszonej kapusty.
Papryka
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-kiszonej-kapusty-588610.jpg)
Czerwoną paprykę myjemy, usuwamy środek i kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy do miski razem z posiekaną natką pietruszki.
Sos
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-kiszonej-kapusty-588611.jpg)
Olej mieszamy z miodem i polewamy surówkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i odstawiamy na chwilę, do połączenia się smaków.