anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka do obiadu tylko proszę pamiętać żeby nie robić z kapusty kwaszonej bo napewno nie będzie tak pyszna.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 1/2 pora
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka oliwy
  • Cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę oczyścić i pokroić drobno, por pokroić w kostkę i sparzyć gorącą wodą. Marchew i jabłko obrać i umyć marchew zetrzeć na drobnych oczkach. Jabłko zetrzeć na grubszych oczkach. Wszystko włożyć do miski i dokładnie wymieszać, doprawić do smaku dodać oliwę i wymieszać. Przed podaniem zostawić na godzinę do przegryzienia.